Íme a falu, ahol minden 16. lakosra jut egy falfestmény

Torrellas egy 250 lelket számláló kis falucska Spanyolország északi részén, ami önmagában még nem lenne hírértékű. Az már viszont igen, hogy a község minden 16. lakosára jut egy falfestmény vagy egy ajtóra felfestett kép.

A falu polgármesternője, Pilar Pérez mindenképpen szeretett volna egy kis életet lehelni az elnéptelenedett faluba, ezért kiírtak egy olyan pályázatot, melyen középületek falfestményeit kellett megtervezni. A pályázatot végül a 35 éves Ángel Caballero festőművész nyerte, aki 2016 óta már 5 falfestményt és 10 épület bejárati ajtaját készítette el. A Xolaka művésznevet viselő festő “Örök szerelem” című műve volt a 2016-os pályázat nyertese. Ma már a polgármesternő házának falát díszíti ez a gyönyörű mű, mely Pérez asszonyt ma is a nagyszüleire emlékezteti.

Forrás: Facebook/Xolaka

A polgármesternő még azt is elmesélte, hogy Torrellas falva csupán néhány száz éve még egy 2000 lelket számláló település volt, melyben különböző kultúrájú emberek éltek együtt. Az eltérő eredetű lakosok összetartásáról is szólnak a falfestmények, ezért lehet látni rajtuk annyifajta arcot.

Forrás: Facebook/Xolaka

A freskókat és az ajtókon látható portrékat készítő festőművész egészen 2019-ig folyamatosan készít különféle portrékat a polgármesternő megbízására. A képeknek közben híre ment a nagyvilágban, és nekik köszönhető az is, hogy a turisták jóvoltából új élet költözött a kis spanyol faluba. Még több fotót a falu fal- és ajtófestményeiről ITT láthatsz.

Forrás: Facebook | verne.elpais.com