Ezért nem érdemes még poénból sem megkóstolni egy meztelen csigát

Az ausztrál Sam Ballard most 28 éves, teljesen lebénult, és állandó ápolásra szorul. 2010-ben ugyanez a fiú még kiváló sporolóként épp rögbikarrierje előtt állt, csak aztán  egy buliban poénból lenyelt egy meztelencsigát.

Sajnos nem lehetett előre látni, hogy a gusztustalan ennivalóval együtt Sam szervezetébe egy puhatestűekben élő, angiostrongylus cantonensis nevű hengeres féreg is került, ami  agyhártyagyulladást okozott. Mivel sokan felépülnek a betegségből, néha már úgy véljük, ez minden esetben gyógyítható, de ez nem igaz. Sam-nek nem volt szerencséje, 420 napra kómába esett, és teljesen le is bénult. Három évnyi (!) kórházban tartózkodás után engedték haza, de otthonában is 24 órás felügyeletre szorul, csöveken át kell táplálni, kimozdulni is csak tolószékben tud.

Sam a meztelen csigás kaland előtt (Kép: News.com.au)

Ráadásul a család elképesztő anyagi gondokkal is küzd. Miközben két éve még olyan összegű segélyt kaptak, amiből ki lehetett fizetni az ápolás összes költségét, 2017 őszén ennek az összegnek a hetven százalékát elvették, magyarázat nélkül. A szülők így adósságokba keveredtek, s csak a médiafigyelemben, és adományokban reménykedhetnek.

Sam ma édesanyjával (Kép: News.com.au)

A tanulság pedig az, hogy semmiféle puhatestű állatot nem szabad elfogyasztani nyersen, mert bármelyikben élhet ilyen parazita, ha csigát ennénk, előbb jól főzzük meg vagy süssük át.

Forrás: Velvet