10 izgalmas történet Stephen Hawking életéből

21 éves korában, a siker kapujában, egyetemi tanulmányai alatt diagnosztizálták a gyógyíthatatlan, az egész test bénulását okozó ALS betegséggel, és nagyon maximum 10 évet adtak neki. Stephen Hawking minden baljóslatra rácáfolva 76 éves korában tért örök nyugalomra.

Jane Wilde, Hawking exfelesége írt egy könyvet nem mindennapi életükről, ami néhány éve magyarul is megjelent  Utazás a végtelenbe – A mindenség elmélete címmel. Elképesztő történeteket ismerhetünk meg belőle a házaspár életéről:

“Jane Wilde és Stephen Hawking közös története egy olyan lányiskolában kezdődött, ahová fiúk is járhattak. Hawking hamar másik intézménybe került, ezért a fiataloknak nemhogy összebarátkozni, de még egymáshoz szólni sem nem volt idejük. A kissé különc fiú, akinek átható tekintetéről gyerekkora bálványa, Nelson admirális jutott az eszébe, 1962 nyarán került újra Wilde szeme elé, és egy átbeszélgetett londoni vonatút után a Soho egyik olasz éttermében az első randira is sor került. Mivel az étterem valószínűtlenül drágának bizonyult, hamar elindultak az Old Vic színház felé, ahol épp Ben Jonson Volpone című darabja volt műsoron. Mire a vacsorán és a színházon is túl voltak, Hawkingnak még arra sem maradt pénze, hogy buszjegyet vegyen, ezért szabadkozva megkérte randipartnerét, hogy fizessen, ám jegyvásárlás közben kiderült, hogy Wilde valószínűleg a színházban felejtette az erszényét. Az Old Vic főbejárata már zárva volt, ezért az oldalajtón surrantak be, és rögtön a kivilágított színpadon találták magukat. Miután kiélvezték a világot jelentő deszkákat, az erszényre is rábukkantak, de a nagy kaland közben rájuk kapcsolták a villanyt, így vaksötétben botorkálva kellett megtalálniuk a kijáratot. A kijárat meglett, az esküvőt pedig 1965 júliusában tartották.”

A többi történetet a Könyves blog oldalán olvashatod el, érdemes.

Forrás: Index, Könyves blog