Tudtad? Összesen 15 fajta konnektor létezik

Aki már járt külföldön, egész biztosan konstatálta azt is, hogy “ahány ország, annyi konnektor.” Bizony nem csak a magyar típusú konnektor létezik a világon.

Egészen pontosan 15 különböző konnektor-fajtát tartanak számon. Ez a tény persze csak megnehezíti a világutazók dolgát, hiszen senki sem jár 15 fajta vezetékkel, mikor mondjuk a telefonját szeretné feltölteni nyaralás közben.

A konnektort először 1904-ben említik hivatalosan, ugyanis ebben az évben szabadalmaztatta találmányát Harcey Hubbel, aki az “elválasztható kapcsolódási gomb” (Separable Attachment Plug) nevet adta a ma már csak “konnektor” néven ismert, gyerekektől távol tartandó találmányának.

Már rengetegen szerettek volna egy standardizált konnektort piacra dobni, de ezek a próbálkozások érthető módon kivétel nélkül számtalan ország nemtetszését váltották ki. Az egyetlen megvalósítható megoldásnak az USB-kimenetet tartják. Az már a jövő zenéje, hogy mennyire fogják ezt a típusú konnektort elterjeszteni a Föld különböző országaiban.

A leggyakoribbb fajtákat ezen a fotón találod.

Useful for travelers

Posted by The EARTH on Montag, 19. Februar 2018

Forrá: ElPais

O.M.