Ő lett a világ legjobb tanára, így köszönti a gyerekeket minden reggel

A világ legjobb tanára díjat idén egy 39 éves londoni rajz- és kézimunka-tanárnő nyerte el, aki egy főleg bevándorló gyerekek által látogatott, szegény londoni külvárosi iskolában tanít.

Andria Zafirakou a Brent kerületi Alperton közösségi iskola pedagógusa olyan helyre megy nap mint nap dolgozni, ahol bandaháborúk dúlnak,  ahol nagyon magas az elkövetett gyilkosságok aránya, s ahol sok tanítványa zsúfolt bérházakban él több más családdal összezárva. Andria arra törekszik, hogy az iskola egy biztonságos kikötő legyen a gyerekeknek, s kifejtette, hogy tanítványai a világ egyik legmultikulturálisabb közösségét alkotják, miközben sokuknak nagyon kemény körülmények között kell élniük.

Az iskolát mégis szeretik, s nyitás előtt egy órával már ott sorakoznak. Andria sikeréhez nagyban hozzájárult, hogy 35 nyelven tanult meg köszönni és alapvető szinten kommunikálni diákjai és azok szülei kedvéért, akik sokszor alig beszélnek angolul. A tanárnő többek között románul, lengyelül, olaszul, portugálul, szomáli, arab, tamil és hindi nyelven is képes kommunikálni. A nyelvtanulás mellett segített létrehozni egy kórust a szomáli gyerekekből, elkülönített tornaórákat szervezett azoknak a lányoknak, akik családjuk konzeratív hozzáállása miatt korábban nem vettek részt a testnevelésben.

Nem véletlen hát, hogy a dubaji  díjátadón ott szerepelt Charlize Theron, Jennifer Hudson,és a Forma 1-es világbajnok Lewis Hamilton, a ceremónia grandiózus volt, s még Theresa May brit kormányfő is gratulált egy videó-üzenetben. A Varkey alapítvány egymillió dollárral járó Globális Tanár-díját is megkapta, amit a következő öt évben arányosan elosztva fog megkapni. Andria az első nagy-britaniai tanár, akit ilyen elismerés ért, még arra is felkérték, hogy legyen az alapítvány globális nagykövete.

Forrás: Szeretlekmagyarország