Nézd, micsoda furcsa lény bújik ki a tojásból!

Vannak a világon egészen különös vagy bizarr kinézetű élőlények is. Persze sokan földönkívüli teremtményeknek tartják őket, de ez hibá következtetés: egyszerűen csak ilyen sokszínű az élővilágunk.

Egy nő talált rá a kertjében erre a tojásnak tűnő valamire, aminek furcsa, szabálytalan formája volt, nedvesnek tűnt, s mintha valami lapult volna a belsejében.

Amikor mozogni kezdett, a nő már biztos volt benne, hogy valamiféle tojásra bukkant, de akkor sem tudta meg, mi az, amikor az kikelt. Az élénkvörös csápok láttán már tudta, hogy ez nem madár, de akkor mégis mi? Végül a neten kapott választ a kérdésére: tintahalgomba. Ehető, de nem biztos, hogy bárkinek gusztusa lenne rá…

Ez az élőlény alapvetően Ausztráliában és Új-Zélandon őshonos, de manapság már Európában, sőt, Magyarországon is megtalálható. Átható dögszaggal csalogatja magához a rovarokat, akik a rájuk tapadt nyálkával továbbviszik a spóráit. A föld alatt kezd fejlődni, ezután jön a felszínre a boszorkánytojásnak nevezett burokban, majd ha megérett, a hártya felszakad, és a polipszerű karok kinyúlnak belőle.

Forrás: Viralthread