Az ikerpár egyik tagja kaphatta csak meg az életet jelentő új májat

Egy 18 éves ikerpár tagjai, Nick és Devin Coast genetikai eredetű májzsugorodásban szenvedtek. Életüket csak azt menthette meg, hogy új májat kapnak.

A fiúk sokáig egészségesnek tűntek, csak egy kórházi teszt során derült ki, hogy mindketten cirrózisban szenvednek.

Devin és Nick is felkerült hát a még mindig túl hosszú várólistára. ám miközben vártak, Nick ilyen fiatalon még rákos is lett, angioszarkómát állapítottak meg nála, egy ritka rákot, ami az ereket támadja meg.

“Úgy éreztem, az egész világ megváltozott bennem abban a pillanatban. Annyi gondolat futott át az agyamon, nem tudtam, milyen súlyos, csak annyit, hogy a fiam, aki egy egészséges ikerfiú volt, most már rákkal is küzd a cirrózis mellett. Mit csináljak? Hogy emésszem meg ezt? Miért Istenem, miért? Ezek és még sok másik kérdés cikázott a fejemben, a dühtől kezdve az elkeseredésig. Miért őt? Sírtam és sírtam, csak annyi volt, hogy most nem rogyhatok térdre. Tudtam, hogy erősnek kell lennem a fiam miatt.” – mondta az anyuka, Margi.

Nick végül március 20-án elhunyt, testvére, és édesanyja is mélyen gyászolják.Margi úgy nyilatkzott, hogy ha hamarabb jutottak volna májhoz, és nem lenne ilyen hosszú a várólista, még időben elkezdhették volna kezelni Nick rákját – így azonban esély sem volt rá.

Forrás: 24