Tippelj, szerinted hány éves ez a kínai férfi?

A Sanghajban élő Hu Hai  két évvel ezelőtt megnyerte a Sanghaj Legmodernebb Nagypapája címet. Szellemileg és fizikailag is elképesztően friss, nem csoda, hogy nehéz elhinni róla, hogy már a 68. évét tapossa.

Hu Hai 1950-ben született, s mivel édesapja fiatalon meghalt, őt és hat testvérét  édesanyja egyedül nevelte fel. Már gyerekkorában többféle sportot kezdett el űzni, s ezeket a mai napig sem hagyta abba.

Minden nap meditál és jógázik, sőt, naponta fél órán át fejjel lefelé lóg, ami szerinte a legjobb ránctalanító a világon. Étrendje egészséges ételekből áll, de például fogyaszt kollagéntablettákat és más étrendkiegészítőket is.

Ám az igazi titok valószínűleg az, hogy a nagypapa még mindig húszévesnek érzi magát belül, és az életkorán nemhogy aggódna, valóban úgy gondolja, hogy az a szám őt nem befolyásolja.

Úgy véli, hogy persze, mindenki megöregszik, ez elkerülhetetlen, de ha már nem akarunk többet tanulni, tapasztalni, csak a halált várjuk, akkor tényleg öregek vagyunk, a valós korunktól függetlenül. A mérések szerint egyébként Hu Hai teste egy negyvenéves férfiéhoz hasonlóan fitt, de a mentális kora még ennél is alacsonyabb.

„A mentális korom mindig 20 éves. Függetlenül attól, amit mások mondanak, 20 éves vagyok. Megtehetem mindazt, amit a mai 20 évesek megtehetnek. Az ifjúság egyfajta hozzáállás, és ha szenvedéllyel és kíváncsisággal élsz, más életet élhetsz” – mondta.

Szinte semmit sem változott

Ezen a videón egy tehetségkutatóban láthatjuk:

Forrás: Nlcafé