A kislány arcát abortuszkampányban használták, a szülők így vágtak vissza

Sophia egy 9 éves sérült kislány, akinek arcát a család tudta nélkül egyesek az abortusz mellett kampányolva használták fel illusztrációként. Édesanyja úgy reagált, ahogy minden anya: harcba kezdett a gyűlölet ellen.

Sophia deformitásokkal született arcán, kezén és lábán.

Amikor egyéves lett, Rett szindrómával is diagnosztizálták, ami a központi idegrendszert érintő fejlődési rendellenesség. Befolyásolja a beszédet és az agy  motoros funkcióit. Emiatt Sophiáról a nap 24 órájában gondoskodni kell.

A kislány 22 műtéten esett át. Csövön keresztül kell táplálni, kolosztómája van, időnként rohamok és fulladás tör rá.

Az anyuka egészségügyi aktivistaként többször is felszólalt, és mesélt Sophia állapotáról, ám arra nem számított, hogy trollok fogják megtalálni.

A kislány képét magzatelhajtás-kampányokhoz használták, közölték az anyukával, hogy jobb lett volna megölni kislányát még az elején, így nem szenvedne most.

Egy gyűlölettel teli ember közvetlenül a Twitteren támadta meg az anyukát, s amikor az blokkolta az idegent, akkor sem történt semmi.

Két testvére nagyon szereti Sophiát

A sértő üzenetet nem távolították el, a felhasználó is megmaradt, a Twitter pedig közölte, hogy a poszt nem sértette a szabályaikat. A troll tehát tovább üzengethetett.

Az anyukának a nyilvánosság erejét kellett bevetnie, és több hetet várnia, mire a Twitter hajlandó volt tényleg leszedni a gyűlöletkeltő posztot és elnézést kérni.

Forrás: Boredpanda