24 év után találtak rá elveszett lányukra a kitartó szülők

Kevés tragikusabb dolog történhet egy családban, mint amikor egy gyermek eltűnik, és semmilyen erőfeszítés ellenére sem kerül elő. Ez a kínai házaspár azonban csak azért sem adta fel a reményt.

Vang Ming-csing és felesége, Liu Teng-jing kislánya, Csifeng 3 éves korában tűnt el Csengtu városából. A házaspár gyümölcsöt árult, s két lányuk is ott volt velük. Amint kiszolgálták a vásárlókat, észrevették, hogy a kisebbik lányuk eltűnt. Éveken át kutattak utána a városban, a környező területeken, hirdettek újságokban, az interneten, s el sem költöztek soha, hogy ha lányuk hazatalálna, rájuk bukkanjon.

Bár semmilyen nyomra nem találtak, a család nem hagyott fel a kereséssel, sőt. Az apa 3 éve kitalálta, hogy egy kínai fuvarmegosztó szolgáltatás sofőrje lesz, mert így rengeteg emberrel találkozhat, akiket megkérdezhet Csifeng hollétéről, vagy akár épp lánya ül majd be mellé egy nap. Az esetre az újságok is felfigyeltek, még nagyobb nyilvánosságot adva a keresésnek.

A rendőrség ugyan az eltelt 24 évben több nőtől is DNS-mintát vett, de egyiküké sem stimmelt. A megoldáshoz végül egy rendőrségi fantomképrajzoló vezette el a családot, aki a gyerekkori fotók alapján megrajzolta Csifeng elképzelt felnőttkori portréját, s ezt is kitették az internetre. Ez volt az a kép, amint a 27 éves, az ország másik felén élő Kang Jing magára ismert. Idén felvette a kapcsolatot a szülőkkel, megejtették a DNS-vizsgálatot, ami végre pozitív lett: a szülők megtalálták elveszett lányukat.

Kang Jing azóta családot alapított, két gyermeket nevel, így családjával együt utazott Csengtuba, hogy újra hazatérjen. Végül annyit hoztak nyilvánosságra az eltűnéséről és az azt követő évekről, hogy a kislány 20 kilométerre eredeti otthonától nőtt fel.

Forrás: Érdekesvilág