Visszaköltözne a vadak közé a farkasok nevelte férfi

Most 72 éves Marcos Rodríguez Pantoja, a spanyol férfi, aki farkasok között nevelkedett, s csak 19 éves korában találtak rá az emberek. A férfi életéről korábban a BBC is beszámolt, sőt, film is készült belőle.

A férfi édesanyja meghalt, amikor a fiú csak 3 éves volt, apja elköltözött egy másik nőhöz. A fiúcska végül egy kecskepásztorhoz került a hegyekbe, ahol megtanult tüzet rakni és csapdával állatokat fogni, ám amikor a pásztor meghalt, a 7 éves fiú teljesen egyedül maradt a vadonban.

Ekkor egy barlangba húzódott, ahol farkaskölyköket talált, elkezdett velük játszani. Elaludt, és amikor felébredt, az anyafarkassal találta szembe magát. Az nem bántotta a fiút , sőt, így Marcos 19 éves koráig köztük, s más állatok társaságában élt. Bogarakat, vadhúst evett, kitűnően mászott fára, teljesen megszokta a természetben létezést, s pont ezért esett nehezére az emberek világában elboldogulni. Megpróbált visszaszökni a hegyekbe, de semmi sem volt már ugyanolyan, és a farkasok sem ismerték fel.

Hiába civilizálták 19 évesen, rettegett a sok zajtól, a rengeteg embertől, akik úgy nyüzsögtek, mint a hangyák, de a hangyák legalább egy irányba haladnak csoportosan, de az emberek százfelé. Úgy érezte, az emberek kinevetik, mert nem ért sem a focihoz, sem a politikához. Most, idős fejjel is visszavágyik a farkasok közé, akik között több szeretetet és törődést tapasztalt. Visszaköltözni a vadonba viszont már nem akar, mert megszokta az emberi létet, a vadonban pedig nincs zene, és nők sem.

Forrás: Mirror