Az orvosai nem vették észre, mi baja, a kutyája igen, az életét köszönheti neki

A 48 éves Jayne Hardman nagyon ritka és veszélyes autoimmun betegségben szenvedett, de erről fogalma sem volt. Kutyája viszont megérezhette a bajt, legalábbis a gazdi szerint ezért ugrott neki Jayne arcának.

2012-ben  a család kutyája szándékosan nekiugrott Jayne arcának, olyannyira, hogy annak orra vérezni kezdett. Elment vele orvoshoz, ahol kiderült, hogy a csont nem tört el, így a doki hazaküldték. Ám Jayne orra a következő fél évben sem volt hajlandó meggyógyulni, az orvosok pedig tehetetlenül álltak a furcsa eset előtt.

Végül Anglia egyik legjobb orrspecialistája derítette csak ki Londonban, hogy az asszony egy Wegener-granulomatozis nevű ritka betegségben szenved. Ez a sokáig lappangó kór a tüdő, az orr és a torok nyálkahártyáját támadja, de ha nem veszik észre időben, az érhálózatra is átterjed. Ha ezt sem veszik észre, a vesék oly mértékben károsodnak, hogy az illető belehal a betegségbe.

Jayne esetében az volt a legfontosabb, hogy megállítsák a betegség terjedését. Ennek érdekében le kellett műteniük az asszony orrát.

Az operáció után maradt sebet egy műorr segítségével takarhatja el. Így szinte senki sem veszi észre, hogy hiányzik az orra, bár már előfordult, hogy tüsszentés közben lerepült a protézis a családi ebéd kellős közepén.

Jayne nagyon hálás az orvosoknak, hiszen a műtét óta újra érzi az illatokat és az ízeket, de kutyájának is hálás.  Az orvosa azt mondta neki, amikor felállította a diagnózist, hogy “Ugye tudja, hogy a kutyája megmentette az életét?”

Forrás: Sun