Nyugdíjba vonult a postás: Így köszönt el a környékbeliektől

Talán keveset gondolkoztál eddig azon, ki az, aki nap mint nap házhoz hozza a csomagjaid. Egy Hamburg közelében, Uhlenhorstban dolgozó postás azonban egészen biztosan megmarad majd a környékbeliek emlékezetében. Ezzel a levéllel búcsúzott el a 26. kerület lakosaitól:

“Kedves környékbeliek! 6 éve dolgozom mint csomagkihordó postás, 2014 júniusa óta ebben a kerületben, április 30-án, 65,5 éves koromban azonban nyugdíjba fogok vonulni.”

Mit ad isten, a 26. kerületben éppen egy újságíró is lakott, aki kiváncsian olvasta a postás búcsúlevelét. Jenny Kallenbrunnen aztán úgy döntött, kiposztolja a levelet a Twitteren, ahol rengetegen kommentelték, és talán az is eszükbe jutott, hogy bizony a csomagkézbesítők is emberek, őket is megilleti egy kis tisztelet.

A DHL-nél dolgozó, hamarosan nyugdíjas férfi kézbesítő arról is beszámolt, hogy ezentúl a hobbijainak és a feleségének szenteli majd az idejét. Azonban biztosan hiányozni fog neki a napi kapcsolat azzal a rengeteg emberrel, akikekkel eddig oly gyakran találkozott. “Egyszer azonban ennek is vége kell, hogy legyen. Megköszönöm az eddigi bizalmat és tiszteletet, amit megtapasztalhattam. Hiányozni fognak nekem.”

Jó látni, hogy a postás levelét látva az emberek egy kicsit másképp néznek a csomagkihordókra, akik valljuk be, egyfajta Mikulássá vagy húsvéti nyuszivá mutálódtak időközben, hiszen annyi mindent hoztak már nekünk az évek során!

Forrás: Stern

O.M.