Művészet vagy kínzás? Meddig bírod nézni? Csigák balettoznak videón

Elizabeth Saint-Jalmes és Cyril Leclerc Párizsban élő művészek, akik készítettek egy egyedi videót, amin 176 kivilágított csiga hat óra hosszan tart balett-előadást.

A Slow Pixel című darabot először áprilisban mutatják be Londonban. Az éticsigák legalább attól megmenekültek a forgatás miatt, hogy megegyék őket. Az alkotók olyannyira figyeltek az állatok egészségére, hogy azt is tudják, hogy a szívritmusuk nem ugrik meg a rájuk szerelt kis lámpák miatt, tehát valószínűleg nem élik meg komoly stresszként.

Cyril és Elizabeth immár nyolc éve dolgozik együtt csigákkal, etettek már velük színes papírokat, amitől megváltozott az ürülékük színe, mostani videójukkal pedig azt próbálják elérni, hogy az előadást megtekintők újragondolják az időhöz és térhez fűződő viszonyukat, és eszükbe jusson a gyerekkoruk, amikor még órákon át voltak képesek bámulni egy bogarat. Ma már az okoseszközök világában ritkán bambulunk, de a csigabalett segítségével ismét visszatérhetünk abba a mélázós állapotba.

A videó fogadtatása vegyes, van, aki pár perc után otthagyja az egészet, mások órákig is szívesen nézik a csigák “táncát”. Neked hogy tetszik?

Forrás: 444