Az autista kisfiú táskájába rejtett diktafonnal járt iskolába, két tanárt kirúgtak

A 12 éves Camden autista, és a Hope Academy nevű speciális iskolába jár, ahol elméletben minden segítséget megkap ahhoz, hogy a lehető legkevesebb inzultus érje, hogy fejlesszék. A kifejezetten segítségre szoruló gyerekeknek létrehozott intézmény azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

A szülők azt vették észre, hogy fiuk rosszabbul van, és egyértelműen jelzi, hogy stressz éri az iskolában.

Az édesanya beszélt erről az iskola vezetésével, de nem kapott érdemi választ. Ekkor határozta el, hogy egy bekapcsolt diktafont rejt fia táskájába.

Kiderült, hogy a fiút szóban bántalmazzák, de nem iskolatársai, hanem a tanárai, akik elvileg azért vannak, hogy segítsék őt. Camden édesanyja annyira kiakadt azon, amit végül hallott, hogy a felvételeket kitette a közösségi oldalára.

Az igazgatónő nyilatkozatot adott ki, hogy az említett két tanárt  vagy azonnali hatállyal, vagy a tanév végével elbocsátja, és azt is megpróbálta hangsúlyozni, hogy az eset nem tükrözi az iskolája elveit. De ez már eső után köpönyeg. Az egyik tanítónő leszidta Camdent, amiért az még nem írt le semmit, majd közölte vele: Na látod, ezért nem ülhetsz együtt senkivel! Mondd meg ezt anyunak!”

A második felvételen a türelmetlen tanárnő a többiek előtt kigúnyolja és kifigurázza a nehezen artikuláló fiú próbálkozásait, és leszidja, amiért nem tudja se leírni, se kimondani, amit kéne.

A harmadik hangfelvételen azt hallhatjuk, ahogy Camden egyik tanára arról beszél a többieknek, hogy meglátja, mit kezdenek a fiúval egy… állami iskolában. “Elvileg a Live Oak Middle középiskolába akarják tovább vinni, hát egy percig se fogja bírni.”- mondja.

Second teacher fired after school staff caught mocking autistic child in audio recording

WATCH: Tonight the mother of a special needs student who was mocked by his teachers is thanking Baton Rouge and the rest of the nation for standing behind her son: "It would just make his day to know that this many people cared about him."FULL STORY: http://www.wbrz.com/news/second-teacher-fired-after-school-staff-caught-mocking-autistic-child-in-audio-recording

Gepostet von WBRZ Channel 2 am Donnerstag, 12. April 2018

Forrás: Boredpanda