Ez a kisfiú zokogva kérdezte Ferenc pápától, hogy az apja a mennybe ment-e

Ferenc pápa egy római parókián tett látogatása fordult nagyon megható történetbe. Egy kisfiúnak lehetősége nyílt kérdezni a pápától, de szavai zokogásba fulladtak.

A pápa erre félrehívta a srácot egy kis beszélgetésre, ahol az úgy mondhatta el, mi bántja, hogy a többiek nem hallják. Kiderült, hogy a gyerek apja nemrégiben halt meg, s megrögzött ateista volt, a fiú pedig azon aggódott, hogy vajon így is a mennybe került-e. A fiú végül némi sutyorgás után megnyugodott, visszament a helyére, s ekkor Ferenc pápa a fiú engedélyével elmondta mindenki előtt, mi volt az a nagy kérdés, és mi rá az ő válasza.

Elmondta, hogy Isten atyaként tekint az emberekre, majd megkérdezte a közönségben ülő gyerekeket, hogy szerintük egy édesapa egy ilyen jó embert, mint amilyen az említett apa volt, képes lenne-e magára hagyni.A gyerekek persze kórusban mondták, hogy nem. Ferenc pápa nem jelenthette ki egyértelműen, hogy az apuka biztosan a mennyben van, hiszen ez ellenkezne a katolikus egyház szabályaival, de válasza így is megnyugtatta a fiút.

Forrás: Velvet