Itt a bizonyíték rá, hogy a rák nem válogat

A Hay családnak elképesztően nehéz volt az elmúlt néhány éve. Korábban boldogok voltak, átlagos életet éltek, a két testvér nagyon szerette egymást. Aztán 2011 nyarán a mindig mosolygós, vidám Hamish-nél rákot diagnosztizáltak.

Daganat volt a lábában és a tüdejében is, megoperálták, 14 hónapon át kezelték, s bár egyik térdét amputálni kellett, felgyógyult a betegségből. Öt éven át volt tünetmentes.

Közben, 2015 májusában az anyukánál, Susannél mellrákot diagnosztizáltak. 6 hónap intenzív kemoterápia után levették mindkét mellét. Két héttel azután, hogy az anyukánál befejezték a terápiát, Hamish MRI-felvételénfelfedeztek egy ritka típusú agydaganatot. Kiderült, hogy nagyon agresszív, és nem lehet megműteni.

Hamish családja körében, nővére kezét fogva hunyt el 8 éves korában. A családot leírhatatlan gyász sújtotta le. Nem sokkal ezután Susannal közölték, hogy mellrákja viszatért, és nem sok esélyt látnak a felépülésre. Susan ennek ellenére harcolni akart az életéért, és Hamish halálának első évfordulóját már kemoterápiás kezelés közben, kórházban fekve élte át. Azóta is kapja a kezeléseket, és igyekszik normális életet élni, amennyire csak lehet. A család reménykedik.