Már az agyar nélküli elefántokat is irtják, nem hiszed el, miért

Mindannyian tudjuk, hogy az orvvadászok azért ölik meg az elefántokat, hog az értékes agyart eladják azoknak, akik még mindig elhiszik, hogy annak gyógyító varázsereje van. Igen ám, de azóta az agyar nélküli elefántokat is öldösik.

Az elmúlt évszázadban az ázsiai elefántok populációja 90 (!) százalékkal csökkent. Már azok az állatok sincsenek biztonságnak, akiknek nincs agyaruk: a bőrük is elég megölésükhöz.

Kínában ugyanis úgy tartják, hogy az elefánt bőréből készült porok, termékek bőrfertőzéseket és gyomorproblémákat gyógyítanak, ezért igen sok pénzt képesek kiadni érte. Amíg ez így van, addigpedig  az orvvadászok egymás után ölik meg az állatokat, csíkokat hasítanak ki bőrükből, de előfordul, hogy egy állatot teljesen megnyúznak.

Az Elephant Family nevű csoport szerint Mianmarban a legrosszabb a helyzet, mert az elmúlt négy évben egyre nagyobb méreteket öltött az ázsiai elefántok bőrének illegális kereskedelme. Ha a probléma tovább súlyosbodik, akkor az állatok a természetes élőhelyeik felén teljesen kipusztulhatnak.

Lehet, hogy a nem is olyan távoli jövőben a szarvasmarha lesz a legnagyobb emlős a Földön?

Forrás: Index