Az orvosok azt mondták, nem fog tudni járni, most maratont fut

Judith Snape betegsége olyan ritka, hogy csak 15-en élnek vele a világon. A kyphomelic dysplasia nevű genetikai rendellenesség a kis növés mellett rövid és ferde lábakkal jár.

Amikor Judith megszületett, az orvosok megmondták a szülőknek, hogy a kislány soha nem fog tudni járni sem. Ennek ellenére 3 éves korában csak azért is megtanult járni, de így sem tudott soha átlagos életet élni: állandóan vizsgálták az orvosok, a kívülállók pedig furcsa szemekkel méregették, vagy csúfolták.

Felnőttként is csak 150 centisen Judith elfogadta, hogy nem lehet olyan, mint a többiek, és emiatt nagyon sokszor volt magányos,  de azért küzdött a boldogságért, az álmaiért. Egyetemen tanult nyelveket, aztán Londonba költözött munkát vállalni. Ám itt is nagyon sokan gúnyolták, ami egyre nagyobb lelki terhet jelentett számára. Judith végül a terápiák közül a futásban találta meg a feszültséglevezetés, az önbizalomnövelés, és a testi-lelki erősödés legjobb módszerét.

Még úgy is működik, hogy a lány lábai lassítják és nehezítik a mozgást. Judith annyira belejött a futásba, hogy elkezdett maratonra készülni, úgy érezte, ha azt megcsinálja, akkor bármire képes lehet.

Egy genetikai betegségekkel küzdő betegeket támogató alapítvány segítségével Judith volt a Virgin Money London Maraton első kis növésű indulója.

Forrás: Femina