Megindult a szülése, nem kórházba ment, hanem a Youtube-hoz fordult segítségért

Tia Freeman-nek már a terhessége sem zajlott a szokásos módon: nagyon sokáig, az utolsó trimeszterig azt sem vette észre, hogy gyereket vár.

Azt sem igazán véste be a naptárba, mikor fog szülni – nem tudni, egyáltalán járt-e orvosnál – ezért ugyanúgy élt mindenórás terhesen is, ahogy szokott. Amerikából Törökörszágba utazott, s bár a repülőn érezte, hogy “valami nincs rendben”, ételmérgezésre gyanakodott, nem tudta, hogy ezek a szülés kezdetét jelző fájások. Amikor a csomagját vette át, akkor már tudta, hogy ez nem sima ételmérgezés, de ekkor sem a kórházba indult taxival, hanem a hotelbe, ahol korábban szobát foglalt.

A szobájában leült a Youtube elé, és videókat kezdett nézni arról, mégis hogy is kell szülni. Engedett hát egy kád meleg vizet, belefeküdt, ahol öt-hat tolófájás után világra is hozta kisfiát. A köldökzsinórt azonban nem tudta elvágni, ezért ismét utánanézett a dolognak a neten, és  cipőfűzőkkel szorította el, majd végül elvágta.

A kimerült nő még megszoptatta a babát, majd álomba szenderült. Másnap haza akart utazni Amerikába, de a reptéren nem engedték felszállni, hiszen korábban egyedül érkezett, most meg egy babával akarta elhagyni a várost.

Tia a babával (Forrás: Independent)

A reptériek segítségével Tia kórházba került, ahol őt is és a babát is egészségesnek nyilvánították, majd kiállítottak anyakönyvi kivonatot és útlevelet a babának. Két hétig tartott a folyamat, Tia utána hazautazhatott, hogy meglepje rokonait: gyermeke született.

Forrás: Velvet