Nem tudni, felépül-e teljesen a forró autóban magára hagyott kutya

Még nem tudni, szenvedett-e maradandó egészségkárosodást az a kutya, akit a biztos halálból hoztak vissza a Hortobágyi Madárkórház dolgozói.

Vásártér környékén találtak rá a kocsiba bezárt kutyára járókelők. Az állatot egy műanyag szállítódobozban hagyták a felforrósodott kocsiban, ám abból szerencséjére valahogy kijutott, és fel tudta hívni magára az utca emberének figyelmét. Mire valaki értesítette a madárkórházat és a rendőrséget, a hősokkot kapott állat már hányt, és elvesztette az eszméletét. Ekkor törték be a kocsi ablakát, és szabadították ki.

Az autó tulajdonosát csak akkorra sikerült előkeríteni, amikor az állat a madárkórház műtőjében feküdt. Eleinte úgy tűnt, elpusztult, nem lélegzett, nem reagált, pupillái kitágultak, de a gondos kezelésnek hála stabilizálódni kezdett az állapota. Nem tudni, milyen károsodást szenvedtek a belső szervei, és hogy van-e maradandó agykárosodása, a gazdája ellen mindenesetre eljárást indítottak.

Figyelem, ne hagyjunk élő állatot őrizetlenül autóba zárva!Tegnap délután megrázó esettel szembesültünk. Látogatóinktól…

Gepostet von Hortobágyi Madárpark -Madárkórház Alapítvány am Sonntag, 29. April 2018

Forrás: 444