Fél arcát elvesztette egy lövéstől, most tud újra tükörbe nézni

Amikor 1999-ben  Chrissy Steltz egy tavaszi szünetben megrendezett partit szervezett, nem gondolta, hogy a nap végére nem marad arca.

A ház tele volt tinédzserekkel, ittak, és kiderült, hogy az egyik fiatalnál fegyver van. Chrissy megkérte, tegye el, mielőtt véletlenül megöl vele valakit, de a fegyver tulajdonosa azt mondta, nincs megtöltve. Néhány perc múlva kiderült, hogy mégis meg van, a golyó pedig pont Chrissyt találta el.

A lány barátja, Will O’Brien a sérülés láttán azt hitte, barátnője nem élte túl a lövést. Chrissy megpróbált felállni, miközben dőlt belőle a vér, és hamarosan a kórházban találta magát, ahol az életéért küzdöttek. A lány arcának háromnegyede nagyon súlyosan megsérült. Sem a szemeit, sem az orrát nem lehetett megmenteni, de az életét igen. Az orvosok kómában tartották, és műtétek sorozatával igyekeztek újraépíteni, ami arcából megmaradt. Agya is megsérült, de hogy milyen súlyosan, azt a kóma miatt nem tudták megmondani. Hat hét után Chrissyt felébresztették, és elkezdődött a lassú felépülés, no és persze a fájdalmas szembesülés. A lány ugyanis azt hitte, szüleivel  utazott a partra, és útközben elaludt a kocsiban, így ébredt fel. El kellett neki magyarázni, hogy látását és szaglását is teljesen elvesztette.

Chrissy először sokkot kapott, de aztán eldöntötte, hogy nem fogja sajnálgatni magát, hanem örül annak, hogy életben maradt, és arra koncentrál, amit megtehet minél teljesebb felépüléséért. Elkezdte tanulni a vakok életét, írását, közlekedési módjait, és visszament az iskolájába leérettségizni. Ott volt a végzős bálon, és kitűnő eredménnyel zárta a középiskolát.

A lányra a szerelem is rátalált, miután kapcsolata előző párjával hamar véget ért. Geoffrey Dilger, Chrissy párja szintén vak, és nagy szerelemben élnek együtt azóta is, rengeteget utaztak, és született egy gyerekük is. Chrissy szerette volna, ha anyaként nem egy fekete szemtakaróban kéne járnia, ezért az orvosokat arra kérte, segítsenek. Készítettek számára egy arcprotézist, amit a lány korábbi fotói alapján, és egyik lába csontjainak részleges felhasználásával alkottak meg. Chrissy kapott lélegzőrést, és még fogimplantátumokat is rögzítettek arccsontjaiba. Az egész eljárás nyolcvanezer dollárba került,. amit nem állt a biztosító, ezért az orvosok és nővérek szabadidejükben készítették el.

Több, mint tíz évvel a baleset után Chrissy családja végre újra látta a lány arcát. A kis Geoffrey, Chrissy fia is elégedett volt a látvánnyal.

Forrás: Shared