A szülők a 9 éves gyerekre bízták, akar-e amputációt

Egy kilencéves kislány, Ruby Hamilton olyan mozgásszervi rendellenességgel született, hogy képtelen járni, kerekesszékben él.

Hiába műtötték meg többször kétéves kora óta, lábának izmai nem fejlődnek normálisan, és nagyon nehézkesen mozog. A skót kislány aztán meglátta Jonnie Peacock paralimpikont, és annyira megtetszettek neki a műlábak, hogy arra jutott, neki is jobb lenne ilyenekkel élni.

Ruby tehát maga kérte szüleit és orvosait, hogy inkább amputálják mindkét lábát, és tanítsák meg protézissel mozogni, mert akkor járhat, futhat, táncolhat, sokkal inkább, mint most, és az állandó fájdalomtól is megszabadul. A szülők támogatják Rubyt mindenben. Az amputáció lehetősége egyébként már korábban is felmerült Ruby orvosaiban, de a szülők várni akartak, amíg a kislány elég idős lesz ahhoz, hogy maga döntsön.

“Egyszerűen csodálatos volt Jonnie Peacock. Ő táncolt a legjobban és fel sem tűnt, hogy nincs, csak egy lába. A műtét után szinte bármire képes leszek majd én is! Csak olyan akarok lenni, mint mindenki más. El akarok indulni egy futóversenyen és meg akarom nyerni. Ha megkapnám az új lábaimat, akkor már valóban lenne esélyem minderre – mondta Ruby.

Forrás: Mirror