Ryan Reynolds szokatlan őszinteséggel mesélt a lelki életéről

A május a mentális betegségek hónapja, és Ryan Reynolds ezt az időpontot választotta, hogy bevallja, amióta az eszét tudja, szorong.

A híres színész, sármőr, és az egyik legjobb humorú híresség szokatlan őszinteséggel beszélt az életét megnehezítő szorongásról a New York Times-nak adott interjújában.

“Szorongó ember vagyok, mindig is az voltam. Jól ismerem a betegség enyhébb formáját, és megjártam már a mély és sötét bugyrait is, ami már a legkevésbé sem vicces.” – mesélte.

Fiatalabb korában gyakran pont azért ütöte ki magát a bulik alatt, hogy megszabaduljon rossz érzéseitől. Ma már kétgyerekes apukaként nem csaphatja szét magát rendszeresen, ráadásul több barátját is látta már túladagolva. Reynolds még időben megállt a lejtőn, nem sodorta veszélybe házasságát, egészségét, karrierét.

A színész elárulta, hogy gyerekkora óta szorong, nagyrészt rendőrtiszt apjának köszönhetően: nagyon szerették egymást, Reynolds nem tekint vissza haraggal a gyerekkorára, de tény, hogy kisfiúként olyan terheket vett magára, amiket nem kellett volna.

Most, felnőttként a nyilvános fellépések előtt érzi magát a legrosszabbul, retteg, hányingere van, attól fél, meg fog halni.

Idegeit meditáció alkalmazással igyekszik lenyugtatni, és szerepei is hasznára válnak. Reynolds elárulta, hogy a Deadpool  – aminek most jön ki a második része – milyen sokat segít neki: sokkal könnyebben kordában tudja tartani a betegségét a nehezebb helyzetekben, ha filmbeli karakterét hívja segítségül, vagyis egyszerűen Deadpoolnak képzeli magát.

“Amikor felgördül a függöny, bekapcsolom magamban ezt az idiótát, és Deadpool valahogy mindent elintéz helyettem. Az esemény végén aztán már én sétálok le a színpadról. Ez egy tökéletes önvédelmi módszer. Mert ha már egyszer le kell ugranod egy szikláról, akkor legalább repülj szépen.”

Forrás: Nlcafé, Boredpanda