Önmagán kísérletezett a híres gyógyszergyártó, bejelentették, hogy meghalt

Még csak huszonnyolc éves volt Aaron Traywick, az Ascendance Biomedical nevű gyógyszergyártó startup vállalat igazgatója, amikor meghalt.

A férfi arról vált híressé, hogy bátran próbált ki magán és másokon is különböző, még csak kísérleti stádiumban lévő gyógyszereket. 2017-ben egy HIV-vírussal fertőzött önkéntesen teszteltek egy génterápiás kezelést, de a beteg sokkal rosszabbul lett tőle. Ezután már Traywick saját magán próbált ki egy kísérleti herpeszellenes gyógyszert. Ezek  olyan gyógyszerek voltak, namelyek engedélyezés híján nem voltak forgalomba hozhatók, de azt a törvény nem tiltja, hogy önkéntesek magukon próbálják ki azokat.

Traywick meg volt róla győződve, hogy ez az engedélyezés feleslegesen bonyolult és hosszadalmas eljárás, ami csak megnehezíti a koreszerű gyógyszerek piacra dobását. Ezért vállalta, hogy biohackerként magán teszteli a szereket, de végül ez lett a veszte is.

A férfi testét egy washingtoni fürdőben találták meg  április 29-én, vasárnap. Egy olyan hangszigetelt és teljesen elsötétített flotációs tartályt (meditációs tartálynak is nevezik, ami az anyaméhhez hasonló, ingerektől elzárt lebegést tesz lehetővé) tesztelt, amiben testhőmérsékletű sós vízben ázott. Itt találták holtan, idegenkezűségre utaló nyom nincs.

Traywick ebben a videóban a biohackerségről és a transzhumanizmusról beszél, mélyen hitt abban, hogy az emberi életet jelentősen meg lehet hosszabbítani az új tudományos felfedezések segítségével.

Forrás: Origo