Rémálom a valóságban: Azt hitte, az orra folyik, pedig az agyvize volt

Az 52 éves Kendra Jacksonnak elkezdett folyni az orra, és semmitől sem múlt el. Azt hitte, allergiás, pedig valami sokkal rosszabb történt vele.

Kendra folyamatosan orvosokhoz járt, de semmilyen gyógyszer vagy kezelés nem tudta megállítani az orrfolyást. Két év telt el így, és a helyzet egyre rosszabb lett, migrénes rohamokkal súlyosbítva.

A Nebraskai Egyetem Egészségügyi Központjában derült ki, hogy Kendra korábban elszenvedett autóbalesete miatt az agy-gerincvelői folyadéka szivárgott ki egy lukon át a koponyáján. Napi fél liter folyt így ki az orrán keresztül, ami azért is gond, mert ez a színtelen folyadék védi az agyat és a gerincet a fizikai behatásoktól, és  segít a tápanyagok szállításában. Testünkben folyamatosan termelődik, és az agyhártyákon keresztül felszívódik a véráramban. Kendránál  azért folyt ki, mert az örrürege és a koponyaürege közti csont kilyukadt.

Kendra nagy szerencséje, hogy nem kapott el valami súlyos fertőzést, és viszonylag egészségesen várhatta, hogy megműtsék. Egy hónapig volt utána kórházban, mire hazaengedték, az orrfolyás elmúlt, de a fejfájás sajnos maradt.

Forrás: Index