Kiderült, miért pusztult el pontosan a szurikáta, és hány kölyke volt

Hatalmas felháborodást váltott ki Zara, a vemhes szurikáta elpusztulása, akit egy diák csapott a földhöz a Kecskeméti vadasparkban. Azóta elvégezték a boncolást, és újabb részletek derültek ki a tragédiáról.

Az igazgató így mesélt arról, amikor megtalálta Zarát: “Mérhetetlen fájdalom fogott el, amikor megláttam a mozdulatlan kis testét. A szájából és az orrából is dőlt a vér, szívmasszázzsal és légbefújással megpróbáltam újraéleszteni, de hiába.”

Nem is lehetett volna megmenteni, mert megrepedt egy aortája, ebbe halt bele. Mint kiderült, az örödikes fiú a harapás előtt  nem is megsimogatni akarta, hanem egy bottal piszkálta Zarát. Két kölyök volt a méhében. Zorró, Zara párja még órákig kereste társát, de hiába hívogatta.

Tokovics Tamás azoknak is üzent, akik kommentekben szedik szét a diákot:

“Értetlenül állok a történtek előtt, de arra kérek mindenkit, ne kezdjünk bűnbakot keresni, hiszen azzal már nem tudjuk meg nem történtté tenni a tragédiát! De kezdjünk apró lépé­sekkel egy olyan világot építeni, ahol ilyen dolgok nem történhetnek meg, ahol figyelünk a természetre, egymásra, és a közöttünk lévő harmóniára” – mondta.

Egyébként a kísérő tanárok és a szülők is elnézést kértek a tragédiáért.

Forrás: Index