Megszólalt a szurikáta haláláért felelős diák apja

Továbbra is forrnak az indulatok Zara halálával kapcsolatan, nagyon sokan tartják felelősnek a diák mellett annak szüleit is, akik “nem nevelték meg rendesen”. Nemrég megszólalt az apa, hogy kicsit az ő szemszögéből is lássuk az esetet.

Az apa elismerte, hogy fia hibázott, de azt tagadta, hogy bottal piszkálta volna az állatot. A nyitott tetejű kifutónál a gyerekek a levegőben mozgatva kezeiket futásra késztették az állatokat, és az említett diák kémylebbre nyúlt egy kicsit. A szurikáta a gyerek körmét is átharapta, ezért dobta el ijedten. A szülő szerint az igazgató kiabált a gyerekkel, akit ezután taxival vittek kórházba. Az apuka szerint az igazgató nagyobbat hibázott a fiúnál, amikor egy állatot helyezett egy ember elé.”

Az igazgató, Tokovics Tamás viszont mésként emlékszik, szerinte a gyereket helyben ellátták, de ehhez is keresni kellett, mert elment lemosni a kezét, és egy szót sem szólt a történtekről, az osztálytársak beszámolói alapján lehetett összerakni egyáltalán, hogy mi történt. Az igazgató felhívta az iskolát is, hogy megkérdezze, hogy van a gyerek, azt válaszolták, hogy a keze gyógyul, és az sem látszik, hogy lelkileg megtört volna.

Forrás: HVG