Ez a férfi nem ijedt meg a Ku Klux Klan-tól, sőt: 200 tagot léptetett ki

Daryl Davis jazz-zenész elképesztő feladatot vállalt fel 1980-ban nyíltan rasszista csoportok, köztük a Ku Klux Klan tagjaihoz ment oda barátkozni. 

Tevékenységének köszönhetően több, mint 200 tagot vett rá arra, hogy kilépjen a hírhedt rasszista csoportból, az egykori tagok pedig hálából neki ajándékozták a régi egyenruhájukat.

Nagyon érdekes, hogy a férfi sérülés nélkül, teljes természetességgel tudott barátkozni a legvérmesebb rasszistákkal is, pedig gyerekkorában nagyon sokat bántották bőrszíne miatt.

Volt, hogy kővel dobálták, egy náci csoport azzal fenyegette, hogy visszaviszik Afrikába, és az amerikai rendőrök rasszista túlkapásait is megélte.

A zene volt az, ami végül hidat épített közte és támadói között, és különleges ismerkedési módszere:

“Tisztelettel, emberi lényként bánok velük, annak ellenére, hogy nem értek egyet a nézeteikkel. Meghallgatom őket, és bebizonyítom, hogy alaposabb tudásom van a témában, mint nekik maguknak. Ők pedig ezért elkezdik tisztelni a tudásomat, akkor is, ha a bőröm színét megvetik.”

Nagyon sok volt taggal tartja ma is a kapcsolatot, elmennek koncenrtjeire, rendszeresen beszélnek, sőt, Kely Rogers, az egyik legnagyobb Ku Klux Klan-os még egyik gyermeke keresztapjává is megtette Davist.

Forrás: Boredpanda