Találd ki, hány gyereket szült a világcsúcsot tartó feleség

Feodor Vasziljev és Valentyina nevű felesége elképesztően termékenyek voltak. Hosszú házasságuk alatt összesen 69 gyerekük született.

Persze nem egyesével, az asszony 40 év alatt, 1725 és 1765 között 4 alkalommal hordott ki és szült meg négyesikreket, hét alkalommal hármasikreket, és 16 alkalommal ikreket. Ami ennél is elképesztőbb, hogy az akkori igen magas gyermekhalandóság mellett 67 gyerkőc túl is élte a csecsemőkort.

Amikor felesége elhunyt, a már szintén nem fiatal Feodor újranősült. Új feleségétől kétszer hármasikrek, és hat alkalommal ikrei születtek, tehát a férfi összesen 87 gyerek apjaként élt.

A második legtermékenyebb nő a világon a toszkánai Gravata asszony volt, aki szintén igen sok ikerszüléssel összesen 62 gyereket szült egyetlen férjétől. Volt olyan sorozat, amikor mind a 36 egymás után születő gyereke lány volt, de az utolsó négy fiú lett.

Apának persze egy értelemben sokkal könnyebb lenni, mint anyának, ezért a férfiak között a legtermékenyebb Iszmáil marokkói szultán volt, aki  867 gyereket nemzett feleségeinek és ágyasainak.

Forrás: Index