Pszichológiai trükkök, amikkel könnyebbé teheted a mindennapjaidat

A legtöbb embernek rögzült ösztönei vannak, amiket egy pici tudással és gyakorlással saját hasznodra is fordíthatsz.

Így lesz izgalmasabb az értekezlet

Például rá szeretnél jönni, valaki az értekezleten, vagy az osztályban téged figyel-e , vagy csak arrafelé bambul. Ásíts egyet diszkréten, és figyeld meg, átragad-e rá: ha igen, valószínűleg veled foglalkozott gondolatban. ha olyan kollégád akad, akit ki nem állhatsz, a legközelebbi meetingen direkt ülj mellé! Sok agresszív ember ilyenkor elveszti a bátorságát, és bűntudatot ébreszt benne.

Szétválik a tömeg

A tömegen való átjutás is hasznos lehet, ehhez pedig annyit kell tenned, hogy erősen arra a pontra koncentrálsz, ahová menni szeretnél. Ha céltudatosan, egyenes tekintettel vágsz át a tömegen, sokkal könnyebben utat adnak neked.

Így érheted el, amit akarsz

Az evés a konfliktusok feloldásához lehet kiváló fegyver. Ősidők óta összekapcsoljuk a nyugalommal, ezért hagyhatta abba ez a két férfi a veszekedést pusztán attól, hogy valaki nassolva melléjük állt.

Ha pedig el szeretnél érni valamit, akkor nem enni érdemes, hanem irreálisan többet kérni annál, mint amennyire szükséged van. Az üzleti világ jó öreg trükkje ez, hiszen a másik a felháborodása után valószínűleg a “jó, de csak” kezdetű mondattal áll elő, mert az elutasítás miatt bűntudata, rossz érzése támad.

További trükköket a videóban láthatsz!

Forrás: Youtube