15 perce volt házas a férfi, amikor már el is vált

Ez volt a történelem egyik legrövidebb házassága: a dubaji férfi 15 perccel az igen kimondása után már dühösen válni készült.

A váláshoz vezető vita előtt vázolnunk kell a dubaji házasságkötési szokásokat: tartja magát az a tradíció, miszerint a vőlegény egy bizonyos összeget fizet a menyasszony családjának cserébe azért, hogy hozzáadják a lányt. Ez most is így történt. Ám az igenek elhangzása után a friss férj vitába bonyolódott apósával a pénzügyekről. Az eredeti megegyezés szerint a vőlegény nagyjából hétmillió forintnak megfelelő összeget fizetett volna az apának két részletben, egyszer az esküvő előtt, másodszor a házassági papírok aláírása után. Az újdonsült férj ezt a második részletet a szertartás idejére az autójába tette, és nem nyomnta azonnal apósa orra alá, aki viszont számonkérte a vejét. Olyan erőszakos volt, hogy annyit sem volt hajlandó várni, míg a férj elmegy az autójához, és kiveszi belőle a bankjegyeket. A férj erre olyan dühös lett, hogy azonnal fordult is vissza a házasságkötő terembe, és beadta a válókeresetet apósa sértő viselkedésére hivatkozva. Ezt el is fogadták, így a házasság nagyjából 15 percet tartott.

A világ eddigi legrövisebb esküvője címet azért nem vihette el, mert egy másik dubaji férfi megelőzte: 2012-ben a férj aláírta a házassági papírokat, majd rögtön ezután apósától megtudta, hogy újdonsült felesége továbbra is dolgozni akar, sőt, fog is. A bedühödött férfi opercekkel ezután be is adta a válókeresetet.

Forrás: Velvet