Így viselkedik a fitneszanyuka hasa a terhessége után

A 32 éves, fitneszedzőként dolgozó Taryn Watson erős, sportos alkattal vállalt babát. De vele is megtörtént az, ami sok átlagos édesanyával megesik: a terhesség utolsó szakaszában szétnyílt a hasfala.

Az orvosi nyelven diasztázisnak nevezett állapot a szülés után is fennmarad, és bár más okai is lehetnek, a leggyakrabban a terhesség miatt alakul ki. Taryn azután vette észre, hogy valami nem stimmel, hogy a szülés után edzeni kezdett. Lapos hasából valami előretüremkedett, ami elsőre nagyon megrémítette. Aztán kiderült, hogy a szétnyílt hasizom gyakori jelenség, és azt eredményezi, hogy egyes hasizomgyakorlatoknál  az alhas tartalma a hasfalon kívülre kerül.

Taryn azért osztotta meg a videót, mert be akarta bizonyítani, hogy a szétvált hasizommal is lehet edzeni. idővel egyébként az izom is helyre képes állni, de arra vigyázni kell, hogy ne erőltessük meg magunkat, és ne végezzük haspréssel járó gyakorlatokat. Az a legjobb, hogy ha szétnyílt hasfalra gyanakszunk, forduljunk mielőbb orvoshoz.

Forrás: Nlcafé