Maratontfutás közben lőtték fejbe, simán befejezte a versenyt

 1978. novemberében a 26 éves Dennis Rainear futót valaki fejbelőtte a michigani Grand Valley Marathon versenyének 16. kilométer után.

Máig nem derült ki, ki és miért tette ezt, de a lövedék olyan szögben találta el a futó fejét, hogy komolyabb sérülés okozása nélkül szétlapult a koponyacsontnál.

A seb még csak nem is vérzett, csak egy nagy púp lett a helyén. Rainear az egészből annyit érzékelt, hogy valami nagy erővel eltalálja a fejét – ő téglára tippelt – és elesik. Miután felkelt, szépen végigfutotta a távot, bár útközben már érezte, hogy csak lassabban tud futni, és látászavarai is támadtak. A végén tántorogva, messze a szintidején – és a bostoni maratonra kvalifikáló 3 órán belüli időn – túl ért be a célba.

A röntgenen jól látszik a golyó a feje tetejénél

Erős fejfájása miatt végül bement a kórházba, ahol a röntgenfelvétel kimutatta a golyót a koponyájánál. Egy kis műtéttel eltávolították a lövedéket, összevarrták a sebet, és itt véget is ért vona a történet, ha a Boston Marathon szervezői fel nem veszik a kapcsolatot a pórul járt férfival.

Miután az eset kitudódott, a szervezők speciális engedélyt adtak Rainear-nak, hogy elindulhasson. A férfi egyébként már a műtét másnapján elkezdett edzeni, és az 1979-es bostoni versenyt Bullet Man pólóban futotta végig. Ezután még évtizedeken át futott maratonokat, teljesített Ironman versenyeket, azzal a tudattal, hogy ha fejlövéssel képes volt végigcsinálni azt az egy versenyt, akkor már semmi sem állíthatja meg.

Forrás: Index