Drog hatása alatt tépte ki saját szemeit a fiatal lány

Kaylee Muthart úgy fogalmazott, meg kellett vakulnia ahhoz, hogy lássa, milyen veszélyes az élete. 

A húszéves, dél-karolinai lány 17 éves koráig mintagyerek volt: kitűnő tanuló volt, aki főiskolára készült, és tengerbiológus szeretett volna lenni. Aztán egyre súlyosbodó szívritmuszavara miatt egy évet kihagyott az iskolában, dolgozni kezdett, és albérletbe költözött. Családjában voltak már gondok a függőség miatt, ezért Kaylee soha nem akart komolyabb szintre merülni, mint hogy néha ivott néhány pohár alkoholt, és elszívott egy marihuánás cigit.

Ám egy nap valakitől metamfetaminnal dúsított füves cigit kapott, és az új élmény elvarázsolta: úgy érezte, sokkal közelebb került Istenhez. Ennek ellenére soha többet nem akart ilyen drog közelbe sem kerülni, a kollégáját, akitől kapta a cigit, messzire elkerülte. Aztán jött egy depressziós idpszak, amikor két éves párkapcsolata tönkrement, és Kaylee elkezdett gyógyszereket szedni, inni, és egyre többet drogozni. Ekkor döntött úgy, hogy újra megpróbálja ” jól érezni magát” kristályos metamfetamin segítségével. Három napig volt ébren, súlyos hallucinációkkal, arcát sebek tarkították, így nem ment be dolgozni, ám ezért kirúgták. Innentől a meth mellett  az ecstasy is a lány életének részévé vált, és meggyőzte magát, hogy a drog viszi majd közelebb istenhez.

Kaylee anyja látta, hogy a gyereke bajban van, de nem tudta meggyőzni arról, hogy menjen elvonókúrára. Kaylee meg úgy gondolta, tökéletesen kézben tartja az életét. Idén februárban viszont a lány beleegyezett, hogy a következő héten elmegy egy drogrehabilitációs intézménybe, anyja pedig azt határozta el, hogy ha kell, kényszergyógykezelésre küldeti lányát.

Kaylee ezek után a díleréhez ment, akitől a szokásosnál nagyobb adag metamfetamint vett, majd beadta magának. Hallucinációi olyan erősek voltak, hogy azt képzelte, áldozatot kell hoznia a világ megmentéséért. Úgy érezte, mindenki meghal, hacsak nem tép ki a saját szemeit. Így nekilátott, s bár nehezen ment, végül a drog okozta fájdalomtompító hatás mellett Kaylee végül ott maradt a földön, kezében a szemgolyóival, miközben azt üvöltötte, hogy látni akarja a fényt.

Kaylee-nak úgy rémlett, hogy ő imádkozik, de a valóságban emberek állták körül, és próbálták lefogni, nehogy még több kárt tegyen magában. A kiérkező mentők leszedálták a lányt, aki két nap múlva megvakulva tért magához.

Édesanyja volt vele, aki tudta, hogy már elkésett a kényszergyógykezeléssel. Kaylee kap ugyan protézist, hogy emberek közé mehessen, de látását elvesztette, és erős fejfájások gyötrik. A drogoktól olyan szinten távol tartja magát, hogy fájdalomcsillapítót sem hajlandó bevenni. Végül a pszichiátrián bipoláris személyiségzavarral diagnosztizálták, kap gyógyszereket, és úgy érzi, így most boldogabb, mert az élete visszazökkent a helyes kerékvágásba.

Azóta megtanult bottal közlekedni, vakvezető kutyára gyűjt, igyekszik örömét lelni a zongorázásban és a gitározásban, és elhatározta, hogy befejezi az iskoláit, hogy tengerbiológus lehessen.

Forrás: 24