Nem hiszed el, mekkora a világ legnagyobb lába!

Az átlagos férficipők a 46-os méret után véget érnek, akinek ennél nagyobb a lába, annak már gondot okozhat a vásárlás. Akkor mit szóljon Jeison Orlando Rodríguez Hernández, akinek 68-asra nőtt a lába?

A 22 éves venezuelai férfi öt éve kénytelen Németországban, az észak-rajna-vesztfáliai Wessels cipészműhelyben megvásárolni cipőit, mert csak ott tudnak az ő méretére készíteni lábbelit.

40,55 centiméteres bal és 40,57 centiméteres jobb lábával a gigantizmusban szenvedő férfi viseli a Guinness Rekordok Könyve szerint a világ legnagyobb tappancsait. A betegség az agyalapi mirigyében lévő daganat miatt alakul ki, és emiatt lett ilyen nagy Jeison keze és lába is. Már öt évvel ezelőtt és 66-os cipőket kellet neki készíteni, de azóta még két számot nőtt a lába.

A 68 éves Georg Wessels családi műhelye hosszú évtizedek óta a nagyon magas, vagy gigantizmusban szenvedő emberekre specializálódott. Ők gyártanak cipőt a világ legmagasabb emberére, és annak sorstársaira is. Nincs könnyű dolguk, hiszen nemcsak hatalmas cipőket kell elkészíteniük, de annak puha, mégis igen strapabíró, ellenálló anyagból kell készülnie.

Forrás: Érdekesvilág