Újítás: Öt méretet is nőhet a gyerek lába ugyanabban a szandálban

Kenton Lee 2007-ben Kenyában járt, ahol rengeteg gyerek kénytelen mezítláb közlekedni. Ez akár súlyos sérülésekkel is járhat, ezért legalább egy szandálra szükség lenne a lábukon, ám erre a családoknak gyakran nincs pénze.

Ráadásul mint jól tudjuk, a gyerekek akár hónapok alatt képesek kinői az új lábbelit, Lee ezért olyan szandált kezdett el tervezni, ami a gyerek lábával együtt nő, azaz úgy állítható, hogy akár öt méretet is magában foglaljon.

A “The Shoe That Grows ” koncepciója azonban egyetlen gyártónál sem talált pozitív fogadtatásra, ezért Lee néhány tervezővel együtt végül kis csapatával kezdett prototípusokat készíteni. Öt évnyi munka után megalapították a Because International alapítványt és elindították a The Shoe That Grows  szandál gyártását. A talp védelmet nyújtó, tömörített gumiból készült, a pántok sokféleképpen állíthatók, ám a szandál mégis olcsó – ez nagyon fontos volt, hiszen jellemzően a szegény országok gyerekeinek lábára készült.

Lee cége mára már 97 országban 1202 partnerrel tart kapcsolatot, és  160000 pár cipőt osztott szét a világon. Ennyi gyerek lesz védve a talajon keresztül terjedő betegségektől, a parazitáktól, az gési sérülésektől, vagy a hólyagoktól.

Forrás: Pinklemur blog