Szívszorító videó az orángutánról, aki harcba kezdett az otthonát szétromboló gép ellen

Több, mint 2,5 millió hektárnyi esőerdőt irtanak ki Indinéziában  minden évben. Nem törődnek azzal, mit tesz ez a bolygónkkal, a földdel, az ott lakó állatokkal, akik otthonuknak tekintették a helyet.

Rengeteg állat élőhelyét pusztítják el, többek között az orángutánokét is, akik populációja kevesebb, mint a felére csökkent az elmúlt 16 évben.

Több nonprofit cég is igyekszik megvédeni őket, az egyik ilyen csoport tagja készítette a videót,  amin jól látszik, ahogy az állat megpróbálja megvédeni otthonát a gépektől. A felvétel még 2013-ban készült, de csak most hozták nyilvánosságra, hogy figyelmeztessenek az erdőirtások veszélyeire.

Az állatvédők arra kérnek mindenkit, aki együttérez az állattal, hogy ültessen egy fát, azaz adakozzon azoknak, akik az állatok és a természet védelmére esküdtek fel.

Shocking Footage Shows An Orangutan Seeking Refuge From Bulldozer

WORLD ENVIRONMENT DAYThis dramatic footage shows the devastating impact deforestation is having on precious orangutan habitat. This desperate orangutan is frantically seeking refuge from the destructive power of the bulldozer; a machine that has already decimated everything else around him. Despite all the obstacles thrown at them, our team were able to rescue this orangutan and bring him to safety. Unfortunately, scenes like this are becoming more and more frequent in Indonesia. Deforestation has caused the orangutan population to plummet; habitats are destroyed and orangutans are left to starve and die.We need to ACT NOW. This World Environment Day, plant a tree and help us rebuild and protect precious orangutan habitat. The situation is critical, and we are running out of time. PLANT A TREE TODAY: https://internationalanimalrescue.org/plant-tree?utm_source=Facebook&utm_medium=social&utm_campaign=World_Environment_Day_2018&utm_content=videoPlease share this post far and wide. Thank you.

Gepostet von International Animal Rescue am Dienstag, 5. Juni 2018

Forrás: Boredpanda