Amerikában egyszerűbb tigrishez jutni, mint kutyát örökbe fogadni, mutatjuk a következményeket

A World Wild Life jelentése szerint 2018-ra eljutottunk odáig, hogy több tigris él fogságban, mint szabadon.

Az Egyesült Államok egyes részein nagyon könnyen, bejelentési kötelezettség nélkül hozzá lehet jutni egy tigriskölyökhöz, akit aztán egyfajta házi kedvencként lehet tartani. Összesen  5000 tigris él fogságban a világon, miközben a vadonban számuk alig éri el a 3200-at.

Egy tigris tartása cseppet sem olcsó vagy könnyű mulatság, sokan mégis úgy vélik, az édes kis kölykök majd megszelídülnek.

“Az emberek azt hiszik, ha kölyök koruk óta nevelnek egy állatot, akkor az nem lesz agresszív, de ezek az állatok vadak maradnak, a DNS–ükbe van kódolva. Lehet, hogy nem akarnak majd bántani, de sokkal erősebbek, így történhet meg, hogy játékból letépik a karod” – mondta Angela Culver, az egzotikus állatmentők szervezetének igazgatónője.

A háziállatként tartott tigrisek ráadásul hatalmas galibát tudnak okozni.  2011 októberében egy ohiói egzotikus állatgyűjtő öngyilkos lett, de előtte még egyszerűen szabadon engedte a vadasparkjában tartott 56 állatot: medvéket, farkasokat, oroszlánokat és tigriseket. Az elszabadult állatoktól rettegtek a városiak, ezért többüket le kellett lőni, köztük 18 bengáli tigrist is, hiába  védett állatok.

Forrás: Bors