Mit tennél, ha egy barátod felszolgálná neked az amputált lábát vacsorára?

Nagyon sokféle módon lehet reagálni arra, hogy elveszítjük a lábunkat. Van, aki a lecsupaszított csontvázat cipeli magával, más műlábából csinál viccet, na de ilyenről, ami most jön, még sosem hallottunk.

A 38 éves  férfit biciklizés közben elütötte egy motor, a balesetben pedig az egyik lába annyira szétroncsolódott, hogy amputálni kellett. Már a műtét előtt megbeszélte az orvosokkal, hogy megtarthatja a lábat, amit levágnak – erre különböző vallási okok miatt a kórházak kötelezhetők – , ezért a műtét után haza is vitte és lefagyasztotta.

Azt találta ki, hogy az egészet feldolgozza, és mintha egy állat húsa lenne, elkészíti vacsorára a barátainak. Amerikában egy állam kivételével nem büntetik a kannibalizmust, azt meg pláne nem, hogy valaki a saját lábát kínálja fel önszántából.

A férfi először ki akarta tömetni a lábát, hogy aztán dísztárgy legyen belőle, de az túl drága lett volna, ezért döntött inkább a bizarr vacsora mellett. Négy barátja segített neki elkészíteni a szürreális ételt, meg egy séf: az izmos részt bepácolták, megpárolták, aztán tortillákra helyezve, tomatillaszósszal tálalták. Az íze a beszámolók szerint  leginkább a szarvasmarháéra hasonlított, de nem volt valami ízletes.

Persze nagyon kínosan érezte magát mindenki, de a társaság amúgy is a fekete humoráról híres, úgyhogy végül is átviccelődték a vacsorát. A férfi állítja, hogy  erre az estére volt szüksége  ahhoz, hogy ténylegesen fel tudja dolgozni a lába elvesztését. Most már értékeli az életét, és azt is, hogy csak a lábát vesztette el, hiszen a balesetben meg is halhatott volna. Azóta munkát váltott, elköltözött, hogy végre azt csinálja, amit szeret, és sokkal boldogabb, mint volt.

A vacsora pedig nem volt illegális, sőt, a férfi szerint ha az anyukák megehetik a saját méhlepényüket szülés után – és sokan ezt teszik – akkor miért olyan lehetetlen elgondolni, hogy ő meg a lábával tette ugyanezt.

A vacsoráról képeket a  Velvet oldalán találsz.