Így gördeszkázik a látását vesztett fiú

Dan Mancina  retinitis pigmentosában, magyarul festékes szemideghártya-gyulladásban szenved, és gyerekkora óta tudta, hogy egyszer meg fog vakulni.

Igen ám, de ettől nem tört össze, sőt. Gördeszkázni tanult, amiben nagyon jó lett, ezért érettségi után egy kaliforniai deszkásboltban kezdett dolgozni Látása folyamatosan romlott, míg végül öt éve bal szemére teljesen megvakult, jobb szemével már szinte csak fényt érzékeli nagyon tompán. Hiába műtötték meg, nem segített.

Dan a deszkázás mellett  masszázsterapeutának tanult, majd ebben a szakmában kezdett el dolgozi is, itt ugyanis nincs szüksége a látására. Bár bátran dolgozik és kortársaihoz hasonlóan él, az utazás és a közlekedés nagy kihívást jelentenek. Szerencsére a modern technológia a kezére játszik, és van olyan okostelefonos alkalmazása, amelyik a boltban megmondja neki, melyik termék, vagy étel micsoda.

Dan emellett deszkás trükköket talál ki, és jobban gördeszkázik, mint sokan két ép szemmel. nem riad vissza az íjászattól, vagy a favágástól sem, csak megteszi a kellő óvintézkedéseket.

Backyard bullseye blind archery @joerogan @theoppa87 #blind #blindarchery #archery

A post shared by Dan Mancina (@danthemancina) on

Úgy tartja, ő pontosan ugyanaz az ember, mint aki akkor volt, amikor még látott.

Favorite moment of our Detroit demo today: Dan Mancina's warm-up 50/50

Gepostet von Tony Hawk am Samstag, 9. Juni 2018

Forrás: Nlcafé