Ez a nő egy életre megtanulta, hogy a cápa nem játék

A jó hír az, hogy egyre kevésbé rettegünk a cápáktól, egyre inkább értjük, hogy mi emberek jóval többet ölünk meg közülük, mint ők közülünk. A rossz hír pedig, hogy egyesek már plüssállatnak kezdik őket tekinteni.

A 34 éves Melissa Brunning egy yachton utazott az északnyugat-ausztráliai Dugong-öbölben, ahol hétméteres korkodilok és nem kevésbé veszélyes, hatalmas cápák élnek. Melissa pedig etetgette az állatokat, sőt, kézből próbált meg enni adni egy jókora homokszínű dajkacápának. Mit tesz isten, az állat kajástul berántotta a nőt a vízbe. A dajkacápa nem eszik embert, de nem tartott volna sok időbe, míg arra téved egy olyan állat, amelyik igen. Melissát barátai és a hajó személyzete még időben, együttes erővel kimentették a vízből. Keze így is súlyosan megsérült:  csonttörést, ínszalagszakadást szenvedett és egy súlyos fertőzést kapott, de szerencsére az ujjait meg lehetett menteni. Melissa nem a cápát okolja az esetért, hanem saját butaáságát, és állítja, hogy az egész ugyanannyira sokkolt az állatot, mint őt magát.

“A tenger állatait tiszteletben kell tartani, meg lehet csodálni, de békén kell hagyni őket”. – szűrte le Melissa az eset tanulságát.

Forrás: Index