Az összes gyereket és az edzőt is kiszabadították a thaiföldi barlangból

A mentőakció talán utolsó hulláma érkezett el Thaiföldön: nyolc gyermeket már kimentettek, és  ma a bent maradt öt embert mind kihozták. A mentőakció vezetője reggel még azt kéri, mindenki drukkoljon nekik.

A Tham Luang barlangrendszerben ma reggel már csak négy gyerek várt a kimenekítésére, és persze az edző, aki igen vegyes megítélés alá esik, egyesek hősnek tartják, mások őt hibáztatják az egész kalamajkáért.

Ám az edző nem az egyedüli felnőtt a gyerekekkel: amikor megtalálták a csoportot, egy orvos és a thaiföldi haditengerészeti kommandó három tagja “beköltözött”, ők is ma hagyhatták el a helyszínt.

Mindegyik gyerek – beleértve azokat is, akiket korábban kijuttattak – jelenleg is kórházban van, speciális napszemüveget kell viselniük, mert szemük annyira hozzászokott a sötétséghez, és folyamatosan megfigyelik őket. Ahhoz képest, mit éltek át, egész jó testi-lelki állapotban vannak – két gyerek kivételével, aki tüdőgyulladást kapott – , de így sem hagyhatják el a kórházat a következő egy hétben. Szüleikkel is csak egy üvegfalon keresztül kommunikálhatnak, és egymáshoz se mehetnek közelebb két méternél, még speciális védőruhájukban sem. Ha a következő napokban azt mutatják az eredmények, hogy nincs fertőzésük, akkor már végre találkozhatnak a szüleikkel.

A BBC videójában az egyik mentőbúvár nyilatkozott:

Forrás: Index