Kistestvért kért, így dédelgeti 508 grammos öcsikéjét

Jessica Marotta nehéz utat járt be, mire két gyermeke megszületett. Az első baba, Mikey normális terhesség után jött világra egészségesen, de mindig is testvér után sóvárgott.

Amikor a fiú öt éves lett, az anyuka ismét gyereket várt, nagy volt az öröm.

Gepostet von Jessica Marotta am Sonntag, 28. Juli 2013

Ám hamarosan Jessica elvetélt, és csak a szövettani vizsgálatból derült ki, hogy fiú gyermeket vesztettek el. A család azonban nem adta fel, s bár nem akartak ilyen hamar újra belevágni, Jessica hamarosan ismét teherbe esett.

A terhesség messze nem volt problémamentes, rendszeres vérzések kísérték, a baba pedig nem fejlődött a megfelelő ütemben. Az orvosok nemcsak azt tudták meg róla, hogy kisfiú, de azt is, hogy  méhen belüli növekedési retardációban szenved. Jessica nem volt hajlandó elvégeztetni a javasolt abortuszt, harcolni kezdett a kicsiért. Végül kórházban fekve ugyan, de kihúzta a 30. terhességi hétig. Ekkor sem volt még biztos, hogy a 30 centi hosszú és 508 grammos baba egyáltalán túléli megszületését, de nem lehetett tovább várni.

Gepostet von Jessica Marotta am Freitag, 9. März 2018

Az inkubátorba került babának többször kellett újraindítani a szívét, kapott vérátömlesztést, segíteni kellett a légzését. A kis Mikey is láthatta oly régóta várt kisöccsét az inkubátor falán át, és azt is megtanulta, hogy nyúlhat be a babához egy kis simogatásra – persze csak a megfelelő előkészületek után. A 10 napon azt is megengedték az orvosok, hogy a karjaiba vegye az apró testet.

Gepostet von Jessica Marotta am Montag, 7. Mai 2018

62 napnyi kórházi lét után a kis Jake végül hazamehetett a családjával. Azóta is odavan bátyjáért, aki mindig meg tudja nyugtatni.

Getting ready to go back to work and looking back at our journey that brought us to where we are today. Jake is our miracle that we are thankful for everyday. To our loved ones who supported us along the way and continue to support us, we are grateful. 💙

Gepostet von Jessica Marotta am Sonntag, 8. Juli 2018

Forrás: Szeretlekmagyarország