“Emelj fel magadhoz” – fájdalmasan gyönyörű dalt dolgozott fel a For You acapella együttes

Új videoklipet adott ki a hazai és nemzetközi szinten is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő For You acapella zenekar. A “You raise me up” (Felemelsz magadhoz) című dal forgatási helyszínéül az énekesek a fővárosi, az Urunk Születésének Hírüladása-templomot választották.

Lantos Borbély Katalin, az együttes énekesnője portálunknak elmondta, a forgatás egy egész éjjelen át tartott az óvárosi ferences rendi templomban. A “You raise me up” zeneszám feldolgozása egy intim vallomás, szinte már egy imává magasztosuló, érzelmes kérés, amelyből sugárzik a magányosságból és elhagyatottságból kiinduló fájdalom.

A zenekar éppen azért választott egyházi közeget a mű szemléltetéséhez, hogy ezzel is éreztessék, mekkora fontossága van annak, ha a megfáradt lelket valaki magához emeli. A templom csendjében, a megváltásra váró lélek fájdalmát az együttes altistája, Nika Barľáková énekelte ki magából, világsztárokat meghazudtoló tökéletességgel.

A Secret Garden zenekar ír-norvég koprodukciójában készült “You raise me up” zeneszámot már többen feldolgozták. Híressé Josh Groban, valamint a foWestlife együttes tette. A darabnak volt már más acapella feldolgozása is.  Lantos Borbély Katica elmondta, a For You általi átdolgozásnak éppen a különleges háttér, a kivételes ritmikus hangzás adja meg az egyediségét.

A For You énekegyüttes öt fiatal énekes, akik úgy döntöttek, egyesítik hangjukat és hangszerek használata nélkül populáris hazai és külföldi slágereket szólaltatnak meg a capella stílusban. Sikerüket tükrözi a sok helyre való eljutás. Zömében Szlovákiában és Magyarországon énekelnek, de kapnak meghívást Ausztriába és Csehországba is. Rendszeresen koncerteznek fesztiválokon és kulturális rendezvényeken.

A For You örökzöld slágereket énekel, fontos, hogy a közönség minden tagja megtalálja a neki tetsző zenei élményt a színes palettán. Az acapella együttes nemzetközi, de szlovák és magyar nyelven is énekel slágereket. Az idei nyár talán egyik legnagyobb sikerének számított, mikor előálltak az Omega együttes Petróleum lámpa című örökzöldjének feldolgozásával. Az együttes 2016-ban debütáltatta első albumát We sing…For You címmel, majd egy karácsonyi albumot is piacra dobott, Merry Christmas For You elnevezéssel. 2018-ban egy újabb albumot hoznának, Seasons címmel.

Korábban ezeket a dalokat láthattad a For You együttestől:

Itt nyár legvagányabb dalának acapella feldolgozása – Újra nagyot alkotott a For You

Öt fiatal az embertelen világ ellen – A For You megjelentette első szerzői videoklipjét

Az év gigaslágere, ahogy még soha nem hallottad – Íme a Havana ámulatba ejtő feldolgozásban

Szenzációs feldolgozás: Íme a Petróleum lámpa hangszer nélkül, öt fiatal énekes előadásában

Íme a Coldplay egyik legnagyobb slágere gyönyörű acapella feldolgozásban

Videó: Íme a Szépség és a Szörnyeteg egy fantasztikus acapella feldolgozásban

Hangolódj a karácsonyra ezzel az álomszép Jingle Bells feldolgozással!

Forrás: ma7.sk