Húsmentes étrendre kényszerítette a rókáját egy vegán nő – Nem lett jó vége

A sivatagi rókák köztudottan nem azért jönnek a világra, hogy aztán lakásban tartott házikedvencként végezzék. Pláne nem egy olyan gazdival, aki nem érti, hogy vannak olyan állatok, amelyek ragadozók, és húst kell enniük, különben elpusztulnak.

A sivatagi rókák a természetben rágcsálókat, rovarokat, madarakat, nyulakat ejtenek el, és ha tehetik, tojást is esznek. Étrendjük 90 százalékát állati eredetű táplálék, tíz százalékát növények teszik ki. Ha fogságban élnek is, akkor is sok állati fehérjére van szükségük.

Sonia Sae vegán blogger úgy gondolta, hogy ez nem szép dolog, ezért Jumanji nevű rókáját vegán diétára fogta.

Hamarosan megjelentek a helytelen táplálás okozta egészségügyi problémák, a kalcium és a taurin hiánya miatt szívproblémák léptek fel, és az állat szaporító szervrendszere is károsodott.

Jumanji emellett bőrbetegséggel küzd, Sonia bevallása szerint az állat félig megvakult, és spontán görcsrohamok gyötrik.

Azt azonban nem ismeri be, hogy mindezek a vegán diétának köszönhetők. Szerinte minden faj egyenlőnek számít, és egy állat sem hal meg azoktól az ételektől, amiket ő ad rókájának.

Jumanji szándékos félretáplálása bőven kimeríti az állatkínzás fogalmát, de Sonia úgy véli, ha állati eredetű táplálékot eszik, vagy ad rókájának, azzal bántja igazából az állatokat, s mindenki, aki húst etet amúgy húsevő állatával, képmutató gyilkos.

Mivel Sonia meggyőzhetetlen, többen is felvették a kapcsolatot a helyi állatvédőkkel, hogy megmentsék Jumanjit.

View this post on Instagram

A post shared by Sonia Sae (@soniasae)

Forrás: Boredpanda