Ha semmi haszna, akkor miért nem tűnt el a férfiak mellbimbója?

Mire jó, mi a haszna, van bármi funkciója? Miért van a férfiaknak mellbimbója, ha nem kell gyereket etetniük?

Azt mindenesetre egészen biztosan tudjuk, hogy hogyan kerültek a helyükre. A lány és fiú embriók a 6-7. hétig teljesen ugyanúgy fejlődnek, semmi különbség nincs közöttük: olyan, mintha minden egyes ember nőként kezdené az életét. Aztán a 9. héten az Y-kromoszóma tesztoszteron termelése miatt különválik a két nem fejlődése, így elkezdenek kialakulni a különböző nemi szervek is. Ekkorra azonban a mellbimbók már készen vannak, és ha egyszer kifejlődtek, már nem tűnnek el – olvasható az Index.hu Ma is tanultam valamit rovatában.

De biztos, hogy ilyen egyszerű a magyarázat?

Akkor mi a magyarázat arra, hogy létezik olyan emlős az állatvilágban, amelynél nem fejlődik ki mellbimbó? A hím egereknek, patkányoknap például nincsen, sőt, a kutatók azt is megfigyelték, hogy az ő esetükben az anyaméhben visszafejlődik, pontosabban pár nap alatt felszívódik a hormonális hatások következményeként.

A lovaknál a csődörökön sincsen mellbimbó. A kenguruknál a nőstényeknek az erszényen belül van, így a hímeknél ilyen nem létezik. A kacsacsőrű emlős hím példányain sem találtak a tudósok semmiféle bimbót. Hogy egy kicsit még tovább bonyolítsuk a helyzetet: náluk a nőstényeknek sincsen. Esetükben a táplálás úgy történik, hogy az anyatej a mama szőrére folyik ki a szoptatómirigyekből.

Hatalmas a zűrzavar? Lehet, hogy csak a kérdésfeltevés rossz

Mert nem az a helyes kérdés, hogy miért van mellbimbó, hanem az, hogy miért ne lenne. Kit zavar? Senkit. Sőt, nemhogy zavarna, de a legtöbb férfi arról számol be, hogy bizonyos intim helyzetekben elég jól jön ez a testrész. Emellett az evolúciós fejlődés évezredei során semmiben nem gátolták annyira a férfiakat, hogy el kellett volna tűnniük – ezért hát maradtak.