A való életben sikertelen lesz “anyuci kicsi kincse” – Ez a baj az Y-generációval

Simon Sinek  író és tanácsadó beszél az Y-generáció problémáiról beszélt egy videóban, és meglehetősen érdekes dolgokat mondott.

Sinek szerint 4 fő oka van annak, hogy az 1984 után született fiatalok boldogtalanok:

1. Először is, szerinte rosszul nevelték őket

A szülők azt hajtogatják nekik, hogy különlegesek, akkor is, ha semmiben nem tudnak eredményeket felmutatni. Akkor is kaptak érmet, ha utolsóként értek a célba egy versenyen, csupán a részvételért, és elhitetik velük, hogy mindent elérhetnek az életben, amit csak akarnak. Amikor aztán ezek a fiatalok elkerülnek otthonról, azzal szembesülnek, hogy amikor anyu már nem egyengeti az útjukat, semmit sem kapnak, ha utolsók valamiben, és nem kaphatnak meg mindent, csak mert akarják. Az önbizalmuk így nagyon meginog. És nagyon nehéz ezt az elveszett önbizalmat a valóságban visszanyerni.

2. Másodszor, az Y generáció tagjai közösségi oldalak és az internet függői lettek

Bizonyított tény, hogy ha választ kapunk egy chat üzenetünkre, az dopamint szabadít fel az agyban, pontosan azt az anyagot, amit a dohányzás, az alkoholfogyasztás vagy a szerencsejáték. De miközben ez utóbbiakat törvényileg szabályozzák, a közösségi oldalak használatát nem, ráadásul a fiatalok pont tinédzserkorukban találkoznak vele, amikor a legtöbb függőség kialakul. Igazán mély kapcsolatokat nem lehet neten építeni, ezért a mai fiataloknak ez a mély és szeretetteljes kapcsolati forma hiányzik az életéből.

A maradék két okot is meghallgathatod a videóban, érdemes elgondolkodni rajta.

Forrás: Facebook